HAR DU STYR PÅ POINTTAVLEN OG TAGER DAGLIGT DATADREVENDE BESLUTNINGER?

Christoffer Ritzau
cr@danishnetworkassociation.dk
+45 2332 2033

styr på cash flow, likviditet og pointtavlen

Pengestrømmen kan for mange virksomheder være en øvelse, der ikke har voldt de store problemer gennem de seneste år, hvor virksomheden er rullet afsted på sikre dæk. Når så luften begynder at sive fra dækkene, fordi økonomien bliver trængt, bliver øvelsen endnu vigtigere at mestre.

Allerførst skal du have tjek på virksomhedens cash flow (de penge, der går ind i virksomheden) og virksomhedens likviditet (pengene på jeres bankkonto). Inden du overhovedet begynder at optimere virksomheden, har du brug for at vide, hvor meget der går ind i din virksomhed, og hvor mange penge du har til rådighed i form af banklån, opsparing mv. Jo bedre du kan forudse din virksomheds økonomi, jo mere kan du begynde at investere i nye tiltag.

Hertil bør det være naturligt at lave forecast overalt i virksomheden, da det er sundt for enhver medarbejder at vide, hvor de er i forhold til de mål, der er fastsat i virksomheden. Effektivt men helt banalt skal der være en “pointtavle” i en eller anden form, for så ved du, om du er foran og eller bagud.

Desuden skal man holde møder omkring tal og tale om dem. Det er en sund kultur, der hjælper virksomheden til at tage flest datadrevende beslutninger mod de mere farlige emotionelle beslutninger.

I enhver virksomhed vi arbejder for er det centralt for os at have en bevidsthed omkring økonomi, da de tal fortæller ufattelig meget om, hvor virksomheden er, og hvilke udviklingsmuligheder der er.

Christoffer Ritzau
cr@danishnetworkassociation.dk